Ardennenweekend

Belgische Ardennen (Bouillon)

Ik word wakker van de zalige geur van een gebakken eitje. Daar verwennen wij je iedere ochtend mee. Onze wereld ontwaakt langzaam. Heerlijk zo een weekendje weg.

Dichtbij huis genieten van een buitenlandse sfeer en 4×4 rijden? De Belgische Ardennen bieden u avontuur en plezier in deze gezellige heuvelachtige streek. De Ardennen staan bekend om bossen en paden, zijn culinaire keuken en vele bierbrouwerijen. Op de camping is dat een heerlijke BBQ. Ga lekker op onderzoek.

Highlights
Kamperen aan de rivier Semois
1 x BBQ (vlees en vega)
1x buffet
Elke ochtend gebakken eitje, koffie en thee
4×4 rijden op het terrein Bertrix
4×4 en lier instructie
Roadbook rit
Kampvuur en sterke verhalen

Programma
Vrijdag
Aankomst van de deelnemers op de camping met hun kampeermiddel. De plekken zijn gereserveerd aan de rivier Semois. Bij de receptie kun je een zak brandhout kopen à €12,50 en krijg je een vuurschaal in bruikleen. Op vrijdagavond is de maaltijd niet inbegrepen. Je kunt pizza bestellen bij de receptie. Als je laat aankomt kun je via ons pizza bestellen.

Zaterdag
Gaan wij, als iedereen zijn ontbijt op heeft, met de groep naar Bertrix. Daar gaan wij de hele dag terrein rijden. Best een spannend terrein. Als er behoefte aan is zal geven we 4×4 instructie en kunnen we assisteren bij het eventuele lieren. De lunch organiseert 4x4vakantie op het terrein met een hamburger met van alles erop en eronder. Zaterdagavond kunnen iedereen op de camping aanschuiven voor een buffet.

Zondag
Op eerste Paasdag is er weer een heerlijke gebakken eitje met koffie en thee. De paashaas heeft voor alle kinderen eieren verstopt. Eind van de ochtend rijden we een een bol/pijl rit. Gedeeltelijk over de verharde wegen maar ook wat onverhard. Tijdens de rit kun je het kasteel van Bouillon bezoeken, een hoge uitkijktoren beklimmen en het ‘graf van de reus’ bewonderen.  In de avond rond 19 uur kunnen je genieten van een heerlijke BBQ. De tafels tegen elkaar, kampvuur aan en sterke verhalen vertellen. Buiten vlees verzorgen wij ook vega als je dit van te voren aan geeft.

Maandag
De dag van vertrek. Op deze dag verzorgen wij geen activiteiten. Deze mag je lekker zelf invullen. Eind van de ochtend maken we de kampeerplaatsen vrij.
 
Ontbijtservice
Voor het ontbijt kan iedereen iedere dag een gebakken eitje komen halen en er staat koffie en thee klaar. Wel eigen bord en broodje meenemen.

De camping
Kamperen in de Ardennen is nog leuker op camping Le Prahay, aan de rivier de Semois, waar het ook voor kinderen een echt speelparadijs is. Met een vergunning mag je vissen/vliegvissen. Pootje baden en dobberen op een luchtbed of kano/kayak met de stroom mee is gewoon leuk om te doen! Er zijn talloze mooie wandelroutes vanaf de camping, o.a. routes les Echelles. Ook de sportieve fietser (MTB) komt hier zeker aan zijn trekken en na al die sportieve bezigheden is het goed toeven op het supergezellige terras aan het water met veel streekbiertjes en enkele versnaperingen.

Website camping: www.camping-leprahay.com

Vuurtje stoken
Er mag ook een gezellig vuurtje gestookt worden in een vuurschaal, minimaal 20cm van de grond (ivm brandplekken) om heerlijk aangenaam te kunnen genieten onder het genot van een heerlijk biertje of glas wijn. Bij de receptie kun je zakken brandhout kopen à € 12,50 en krijg je een vuurschaal in bruikleen. 

Arrangement
€ 225,- p.p. op basis van 2 personen per kampeerplaats
€ 65,- voor extra personen

Dit is inclusief
3 nachten op de camping met eigen kampeermiddel
1x BBQ en 1x buffet
Ontbijtservice (gebakken eitjes, koffie, thee)
Terreinhuur Bertrix (incl lunch)
4×4 en lier instructie
Roadbook

Optioneel
Zak brandhout à € 12,50 en een vuurschaal in bruikleen bij de receptie.
Hond mee € 2,50 per nacht
Pizza vrijdagavond à € 15,- bij de receptie
Brood bestellen bij de receptie
Accommodatie op de camping huren, zoals een safaritent, tipitent of boomhut

Lees meer