Lapland winterreis

“Hei velkommen” welkom in winters Lapland

Het avontuur wordt opgezocht, mooie gebieden bezocht, avontuurlijke en technische tracks gereden en de off-road mogelijkheden van uw auto worden getest en goed gebruikt. Geen extreme zware tracks, diepe sporen en rivier oversteken, maar berijdbare wegen en prachtige paden.

Just go there where others only dream of…. De avond begint te vallen, het schemert. Toch is het pas 16.00uur, dat klinkt wat vreemd , maar hier is het heel normaal voor deze tijd van het jaar. Het voelt alsof we al een tijdje bekeken worden. We stappen net de auto in om naar het hotel te gaan. We horen wat, voetstappen en het gekraak van takken. We kijken om ons heen maar zien niets. Na de korte stop rijden we langzaam weer verder. Ik kijk al turend naar de plaats waar we stonden. Wat een fantastische plek. “Kijk nou!” roep ik over de walki talki, “een Elanden familie komt het bos uit en steekt over…”Iedereen stopt om te kijken.” Zie je nu dat we toch werden bekeken.” Het Noordkaapgevoel? Dat moet je zien en beleven.

De reis
De Noordkaap is gesitueerd aan de Barentszzee en wordt traditioneel beschouwd als het noordelijkste puntje van het Europese continent. De Noordkaa op een Scandinavisch schiereiland in Noorwegen: 71° 10′ 21″ NB. Het ligt op 2080 km van de Noordpool. De weg naar dit laatste stukje “vaste land” is adembenemend en vol met bochten, prachtige panoramische uitzichten die worden afgewisseld met grootse rotspartijen. En dan arriveert u op de Noordkaaprots van 307 meter. U bent aangekomen bij het “einde van de wereld”, de wereldbol is het bewijs daarvan.

Het Noordkaap schiereiland is ruiger en desolater dan alle gebieden die u onderweg heeft gezien. De plaatsjes en nederzettingen, zijn klein en lijken verlaten. De natuur overheerst, er wonen nog maar weinig mensen. De gewone wereld houdt op te bestaan en gaat over in arctisch gebied. De flora en fauna past zich hierop aan. Bomen worden struiken en de wegen slingeren langs de kale afgeronde heuveltoppen, toendra’s en stroomversnellingen. Na het bereiken van de Noordkaap gaat de koers weer richting het Zuiden van Europa. De adembenemende Noordse fjordenkust wordt gevolgd via de Lofoten. De route leid terug naar de Ferry in Oslo (Zweden) vanwaar de oversteek naar Duitsland wordt gemaakt.

De auto
Elke 4×4 auto kan mee. Omdat we in winterse omstandigheden rijden zijn er specifieke aandachtspunten die we graag persoonlijk bespreken. Heb je vragen over je auto of ander materiaal, neem dan contact met ons op.
 
Highlights
Roadtrip onder arctische omstandigheden
Lofoten
Bezoek aan de Noordkaap (mits de weg open is)
Bezoek bij de Kerstman
Bezoek aan een IJshotel
Aurora Borealis (Noorderlicht/Poollicht) (met een beetje geluk)

Optionele excursies
Sneeuwscooter safari
Hondenslee tocht

Reisdata
Klik hieronder op lees meer
 
Inclusief
Overnachtingen, ontbijt en diners
Gidsen en reisbegeleiding
Ferry naar Vaasa en Bodo
Backup voertuig met EHBO kit, gereedschap, en satelliettelefoon
Technische ondersteuning

Lees meer